Nutrilite™ All Plant Protein dostarcza wysokiej jakości białka roślinnego, dzięki czemu zaspokaja dzienne zapotrzebowanie na ten składnik oraz zapewnia dodatkowy zastrzyk energii*.
Zalety
Białka są nazywane budulcem życia, ponieważ występują w każdej komórce organizmu, gdzie naprawiają uszkodzenia i biorą udział w procesie budowy nowych komórek. Podobnie jak rama stanowi główny element nośny roweru, tak białka pełnią funkcję podstawowego materiału budulcowego mięśni i kości. Jednak nadwyżka białek nie jest magazynowana w organizmie, dlatego należy je regularnie dostarczać wraz z pożywieniem. Jeśli Twoim głównym źródłem białka są mleko, jaja, ser i czerwone mięso, jesteś wegetarianinem bądź też stosujesz specjalną dietę, możesz nie dostarczać z pożywieniem odpowiedniej ilości białka.
Nutrilite™ All Plant Protein to zrównoważona i zdrowa alternatywa dla tradycyjnych źródeł białka, zawierająca wszystkie dziewięć aminokwasów egzogennych, które mają dobroczynny wpływ na zdrowie. Nutrilite™ All Plant Protein jest bardzo wygodny i łatwy w stosowaniu, ponieważ może być dodawany do potraw i napojów, a przy tym nie zmienia ich smaku. Spróbuj wymieszać łyżkę proszku tego suplementu ze smoothie wypijanym po zakończeniu treningu.
Warto wiedzieć
- Jedna porcja zawiera mniej niż 0,5 g tłuszczu.
- Lekkostrawny.
- Produkt nie zawiera sztucznych barwników, aromatów ani konserwantów.
- Niektóre rodzaje produktów spożywczych są bogatym źródłem białka, lecz jednocześnie zawierają dużo cholesterolu, tłuszczów nasyconych, soli i kalorii. Nutrilite™ All Plant Protein to alternatywa dla tego typu produktów, pozyskiwana z soi, pszenicy i grochu.
- Jedna łyżka stołowa zawiera 8 gram białka. Każdy z nas potrzebuje przynajmniej 0,83 g białka na kilogram masy ciała dziennie. Oznacza to, że osoba o wadze 60 kg potrzebuje około 50 g białka dziennie.*
- Preparat można łatwo dodawać do ciepłych lub zimnych potraw i napojów — nie ma wpływu na ich smak. Warto wypróbować go ze smoothie wzmacniającym witalność, orzeźwiającym koktajlem migdałowym lub smoothie wiosenna detoksykacja?
- Dostarcza zbilansowaną ilość wszystkich dziewięciu aminokwasów egzogennych. Aminokwasy egzogenne to aminokwasy, których organizm nie jest w stanie sam wyprodukować. Są to histydyna, izoleucyna, leucyna, lizyna, metionina, fenyloalanina, treonina, tryptofan i walina.
- Odpowiedni dla wegetarian.
- Nie zawiera składników pochodzenia zwierzęcego.
* Białko wspomaga utrzymanie prawidłowego stanu kości i masy mięśniowej. https://www.efsa.europa.eu/en/press/news/120209.
Charakterystyka
- Preparat All Plant Protein zawiera całkowicie naturalne białko niemalże w całości pozbawione tłuszczu.
- All Plant Protein dostarcza organizmowi wysokiej jakości białka oraz zbilansowanej mieszanki dziewięciu aminokwasów.
- Jedna porcja All Plant Protein dostarcza 8 g białka na porcję o wadze 10 g. Stanowi zdrową alternatywę dla tradycyjnych źródeł białka, takich jak czerwone mięso, sery, jaja i pełnotłuste mleko.
- Składniki pochodzące z naturalny źródeł białka: soi, pszenicy i grochu.
- Preparat może być dodawany do potraw i napojów – nie ma wpływu na ich smak.
- Nie zawiera sztucznych substancji słodzących, barwników, aromatów i konserwantów.