Zacznij dobrze dzień!
Odmień swoje poranki, wprowadzając nawyki, które wpłyną pozytywnie na dobre samopoczucie.
Odmień swoje poranki, wprowadzając nawyki, które wpłyną pozytywnie na dobre samopoczucie.
Czy wiesz, że Twoje śniadanie może nie zawierać wszystkich składników odżywczych?
Typowe poranne posiłki mają często następujące niedobory wartości odżywczych:(1-2)
• Niezbędne składniki mineralne: wapń, żelazo, potas i magnez
• Witaminy: D i kwas foliowy
• Błonnik pokarmowy •
Fitoskładniki z owoców i warzyw
Dobre samopoczucie zaczyna się od zdrowego śniadania
Zdrowe śniadanie pomaga(1-2-3) stymulować metabolizm, uzupełnia energię, wspomaga pamięć i funkcje poznawcze oraz ułatwia kontrolowanie wagi.
Naukowe podstawy
Chcesz dowiedzieć się więcej o korzyściach płynących ze zdrowego śniadania?
Dobry dzień zaczyna się od odpowiednich składników odżywczych
Rozpoczęcie dnia od posiłku bogatego w składniki odżywcze jest istotne. Staraj się, by Twoje śniadanie zawierało wysokiej jakości białko, węglowodany złożone i zdrowe tłuszcze(4-5).
Zadbaj o poranną rutynę z Nutrilite™ Morning Nutrition
Zestaw zawiera:
• All Plant Protein: wysokiej jakości białko pochodzenia roślinnego
• Środek spożywczy z błonnikiem: 3 rodzaje błonnika wspomagające zdrowie jelit
• Double X: 12 witamin, 10 minerałów i fitoskładników
• Zasoby wspomagające zdrowe nawyki
Zdrowy start, który wykracza poza pierwszy posiłek
Pyszne przepisy,
aby cieszyć się niezbędnymi składnikami odżywczymi o poranku.
Sesje jogi,
aby odprężyć umysł, połączyć się ze swoim wewnętrznym ja i zacząć dzień z odpowiednim nastawieniem.
Proste pomysły na trening,
które pobudzą Cię do życia i pozwolą utrzymać energię przez cały dzień.
Techniki mindfulness
wspomogą klarowne myślenie, regulowanie emocji i ogólne samopoczucie.
Już teraz zacznij tworzyć zdrowy poranny rytuał
Zapewnij sobie wszystkie niezbędne składniki odżywcze i wypracuj zdrowe nawyki, aby wspierać dobre samopoczucie.
1Cahill LE, Chiuve SE, Mekary RA, et al. Prospective study of breakfast eating and incident coronary heart disease in a cohort of male US health professionals. Circulation. 2013; 128: 337–343. [Gibney 38]
2Bi H, Gan Y, Yang C, et al Breakfast skipping and the risk of type 2 diabetes: a meta-analysis of observational studies. Publ Health Nutr. 2015; 18: 3013-3019
3de Castro JM. The time of day of food intake influences overall intake in humans. J Nutr. 2004; 134: 104–111. [Bi 22]
4O’Neil CE, Byrd-Bredbenner C, Hayes D, et al. The role of breakfast in health: definition and criteria for a quality breakfast. J Acad Nutr Diet. 2014; 114:S8-S26
5Barr SI, DiFrancesco L, Fulgoni VL, 3rd. Consumption of breakfast and the type of breakfast consumed are positively associated with nutrient intakes and adequacy of Canadian adults. J Nutr. 2013; 143: 86–92. [19]